Vitamines & mineralen

Ben jij op zoek naar vitamines en mineralen om het beste uit jouw workout te halen? In onze webshop vind je de multivitamine supplementen van het merk Evogen Nutrition. Deze supplementen zijn ontwikkeld door toptrainer Hany Rambod in de Verenigde Staten en hebben een bewezen resultaat.

Vitamines en mineralen voor optimale prestaties

Dagelijks heeft je lichaam verschillende stoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Daarbij kun je onderscheid maken tussen macro- en micronutriënten. Macronutriënten zijn voedingsstoffen die energie leveren aan je lichaam en o.a. nodig zijn voor de groei. Maar we hebben ook tal van micronutriënten nodig. Micronutriënten zijn vitamines en mineralen. Het zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Ze zijn o.a. van belang voor:

  • sterke botten;
  • een goede weerstand;
  • een goede spijsvertering.

De meeste vitamines kan je lichaam niet zelf aanmaken. Daarom staan ze bekend als essentiële voedingsstoffen. Je kunt deze vitamines wel via voeding binnenkrijgen, of je kunt je vitaminetekort aanvullen met vitamine supplementen. Een aantal bekende vitamines zijn:

Vitamine B12

De voedingsstof vitamine B12 is van belang bij de aanmaak van rode bloedcellen en voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Vitamine C

Een van de bekendste vitamines, is natuurlijk vitamine C (ascorbinezuur). Je vindt deze voedingsstof vooral in plantaardige producten, zoals fruit. Vitamine C staat voor velen bekend als een weerstand vitamine, omdat deze vitamine van belang is voor een goede werking van je afweersysteem. Ook is vitamine C o.a. nodig voor de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer.

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die je lichaam zelf kan aanmaken d.m.v. zonlicht, maar je kunt vitamine D ook uit voeding en vitamine supplementen halen. Je lichaam heeft vitamine D nodig om calcium uit voeding op te nemen.

Vitamine K

Net als vitamine D is vitamine K een vitamine die niet per se via de voeding hoeft worden ingenomen. Vitamine K is o.a. belangrijk voor een goede bloedstolling.

Wat zijn mineralen en spoorelementen?

Mineralen (zouten) zijn, net als vitamines, voedingsstoffen die nodig voor een goede gezondheid en voor groei en ontwikkeling. Sommige mineralen heeft je lichaam maar in hele kleine hoeveelheden nodig, dit zijn spoorelementen. Een aantal bekende mineralen en spoorelementen zijn:

Calcium (Kalk)

Calcium is een mineraal dat essentieel is voor de stevigheid van je botten. Daarnaast zorgt calcium ook voor een goede werking van spieren en zenuwen.

IJzer

IJzer is misschien wel een van de bekendste mineralen. Dit spoorelement is belangrijk bij verschillende lichaamsprocessen IJzer is nodig voor o.a. het zuurstoftransport via je bloed. Het speelt namelijk een cruciale rol bij de vorming van hemoglobine, dat onderdeel is van de rode bloedcellen.

Magnesium

De voedingsstof magnesium is o.a. van belang voor de vorming van botten en spieren, en voor de overdracht van zenuwprikkels.

Zink

Zink is een bouwstof die van essentieel belang is voor je lichaam. Zink is o.a. nodig voor een goede werking van je immuunsysteem, bij de opbouw van eiwitten en bij de groei en ontwikkeling van weefsels.

Evovite multivitamine supplementen

Veel multivitamine supplementen bevatten goedkope vormen van vitaminen en mineralen, en gaan er prat op dat ze wel 70 ingrediënten te bevatten waarvan grotendeels niet bewezen is dat ze iets doen in de hoeveelheden die ze bevatten. EVOVITE niet. Kwaliteit en werkzaamheid komen in dit multivitamine en mineralen supplement op de eerste plaats.

EVOVITE is door toptrainer Hany Rambod ontworpen om niet alleen de gezondheid te ondersteunen en gaten in je dagelijkse voeding op te vullen, maar ook om prestaties te verhogen. EVOVITE is dan ook veel meer dan alleen maar een krachtige multivitamine. Het is eigenlijk drie supplementen in één:

  • Een multivitamine- en mineralen supplement;
  • Een klinisch gevalideerd beta-alanine supplement;
  • Een technologisch superieur curcumine supplement.

Met Evovite van Evogen Nutrition krijg je alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt in één supplement. Evovite biedt met een totaal van 25+ essentiële voedingsstoffen en ingrediënten alle belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor het optimaliseren van spiergroei.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over onze multivitaminen en supplementen. Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.