Spieropbouw voeding

Wil jij spiermassa opbouwen? Dan weet je misschien wel dat ook de juiste voeding van belang is om je doel te bereiken. Als aanvulling op je voeding kun je supplementen gebruiken. In onze webshop vind je de producten van Evogen Nutrition: de beste supplementen voor spieropbouw.

Spiermassa opbouwen: waar begin je mee?

Het vergroten van droge spiermassa vereist maximale inspanning in de sportschool, gecombineerd met voldoende rust en herstel. Daarnaast is ook voeding van cruciaal belang, wanneer je spieren wilt kweken. Zo dragen o.a. eiwitten uit je voeding bij aan de instandhouding en groei van je spieren. Zonder de juiste voeding zal je spieropbouw stagneren.

Meer sporten, minder eten?

Het opbouwen van spiermassa is per definitie hard werken. Hoewel veel mensen denken dat je minder moet gaan eten om spieren op te bouwen, is dat vaak juist geen goed idee. Wanneer je niet genoeg eet om de spieropbouw te ondersteunen, zal je lichaam overgaan in de hongermodus (spaarstand) waardoor je juist spieren verliest en de vetreserves vergroot worden. Het is dan ook aan te raden om een voedingsschema te (laten) maken om spiermassa op te bouwen.

Voedingsschema voor spieropbouw

Wanneer je de spieropbouw wilt bevorderen, is het met name belangrijk om regelmatig de broodnodige macronutriënten zoals hoogwaardige eiwitten, complexe koolhydraten en meervoudig onverzadigde vetzuren binnen te krijgen. Eiwitrijk voedsel is zeer belangrijk voor het opbouwen van spieren, maar koolhydraten en vetten zijn ook noodzakelijke bronnen van energie. Naast macronutriënten is het ook belangrijk om de juiste micronutriënten zoals vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een diëtist kan je helpen met het opstellen van een persoonlijk voedingsschema.

Verschil opbouw spiermassa man & vrouw

In de basis komt een voedingsschema voor het opbouwen van spiermassa bij mannen overeen met dat van vrouwen. Voor zowel mannen als vrouwen is een goed training- en voedingsschema van belang. Wel hebben vrouwen een hogere behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, zoals ijzer.

De beste supplementen voor spieropbouw

Voeding is dus erg belangrijk voor het opbouwen van spiermassa. Maar het kan soms lastig zijn om alle benodigde voedingsstoffen alleen uit je voeding te halen, ook al heb je een strak voedingsschema. Als aanvulling op je voeding, kun je daarom spieropbouw supplementen gebruiken. Evogen biedt de beste supplementen voor spieropbouw waaronder whey-isolaat, wei-eiwitconcentraat en micellaire caseïne.

Meer weten over spieropbouw voeding

Heb je nog vragen over onze producten of wil je meer weten over spieropbouw supplementen en voeding voor spieropbouw? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie.