GEAVANCEERDE REHYDRATATIE 101: DE KRACHT VAN GLYCEROL

Ben jij iemand die regelmatig traint? Verwacht je elke keer dat je de sportschool binnenloopt optimaal te presteren? Je hebt waarschijnlijk je pre-workout dichtgeslagen, bent opgejaagd door cafeïne, maar dan vraag je je nog steeds af waarom je trainingen zo slecht zijn. Het kan te wijten zijn aan uw gebrek aan focus op hydratatieniveaus. Wat? Het is waar. Iets eenvoudigs als hydratatie kan ervoor zorgen dat u te kort schiet in uw trainingen. Geavanceerde rehydratatie is iets waar iedereen die traint goed op moet letten, en het zou glycerol moeten bevatten. 

Wist u dat uw trainingsprestaties aanzienlijk kunnen verminderen als uw lichaam slechts voor 2% uitgedroogd is ? Waarom zou je willen dat dat gebeurt? Niet alleen dat, maar hydratatieniveaus zijn de sleutel om je spieren er vol uit te laten zien, terwijl ze ook helpen voedingsstoffen door het lichaam te verplaatsen en helpen bij het herstel.

In dit artikel gaan we dieper in op geavanceerde rehydratatie en hoe suppletie met glycerol een cruciale rol kan spelen bij verbetering. 

Disclaimer: dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is niet bedoeld om een ​​aandoening te behandelen of te diagnosticeren. De informatie in dit artikel is geen medisch advies en mag de diagnose en het behandelplan van een arts niet vervangen als u een gezondheidstoestand heeft. Het gebruik van glycerolsupplementen mag nooit een vervanging zijn voor medicijnen die uw arts u voorschrijft.

GEAVANCEERDE REHYDRATATIE MET GLYCEROL 

Nu, als glycerol iets is waar je van hebt gehoord, maar niet zeker weet waar, is het eigenlijk heel gewoon in veel verschillende supplementen in verschillende sportvoedingscategorieën. Je kunt glycerol bijvoorbeeld vinden in pre-workouts, intra-workouts en zelfs hydratatiesupplementen. Waarom is dit? Het is eenvoudig… Omdat het werkt! 

Als je naar het etiket op je favoriete supplementen kijkt, kan glycerol ook een paar verschillende namen worden genoemd, zoals glycerine en glycerine.

Glycerol is een ingrediënt dat aan veel supplementen wordt toegevoegd om het lichaam te helpen hydrateren en water in de spieren te trekken (waardoor die volheid en 3D-look ontstaat).

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GLYCEROLSUPPLETIE? 

Of je nu een duursporter, een bodybuilder, een topsporter of zelfs een weekendstrijder bent, je kunt ongelooflijke voordelen ervaren door het gebruik van glycerol. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende voordelen en hoe aanvulling met glycerol uw prestaties en resultaten kan verbeteren.

1. VERBETER DE HYDRATATIENIVEAUS

Als het gaat om geavanceerde rehydratatie, zou glycerol een van de eerste supplementen moeten zijn die in je opkomt. Waarom? Omdat zijn aanspraak op roem de cellen hyperhydrateert en het lichaam in staat stelt water vast te houden (op een goede manier, niet op een opgeblazen, gestrande walvis), waardoor het algehele volume toeneemt en tegelijkertijd vloeistof efficiënter door het lichaam wordt verplaatst.

Uitdroging is een ernstige aandoening en kan dodelijke gevolgen hebben als er geen aandacht en zorg aan wordt besteed. Het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat u uw lichaam hydrateert als u zich in de hitte bevindt waar u zweet of tijdens trainingen waarbij u transpireert en de verloren vloeistof moet aanvullen.

Het gebruik van glycerol kan u helpen vocht vast te houden om atletische en lichamelijke prestaties te behouden. Het duwt ook vloeistof in de spieren om een ​​pomp te helpen leveren, alleen zonder de noodzaak van de vaak geassocieerde productie van stikstofmonoxide (hierover binnenkort meer).

Met dit alles gezegd zijnde, is glycerol niet in staat om zijn hyperhydratatievoordeel echt te maximaliseren, tenzij je er voldoende water bij drinkt. Daarom is het van essentieel belang dat u, telkens wanneer u glycerol aanvult, tegelijkertijd uw waterinname verhoogt.

2. SPIERPOMPEN 

Een ander voordeel van geavanceerde rehydratatie die gepaard gaat met het gebruik van glycerol, zijn de spierpompen. Wanneer vloeistof wordt vastgehouden en in de cellen wordt geduwd, veroorzaakt het een “volumineus” effect op de cel. Deze cellulaire hyperhydratatie zorgt ervoor dat de spier opzwelt, waardoor het algehele uiterlijk en het uiterlijk van een spier verbetert.

Als je aan pompen denkt, denk je meestal aan het gebruik van stikstofmonoxide-producerende supplementen zoals NO-boosters – verschillende vormen van arginine en zelfs ingrediënten zoals citrulline-malaat. Glycerol is anders omdat het helemaal geen invloed heeft op het stikstofmonoxidegehalte. De spierpompen zijn strikt te wijten aan het verhoogde watervolume in spiercellen.

Dit in overweging nemend, als je een nog gekkere pomp en waanzinnige vasculariteit tijdens trainingen wilt, kan glycerol worden gebruikt naast NO-inducerende supplementen om de effecten verder te versterken.

3. VERBETER DE PRESTATIES 

Hoe beter je kunt presteren in de sportschool of op het speelveld, hoe beter je resultaten kunnen zijn. Zoals eerder vermeld, kan zelfs de geringste hint van uitdroging ervoor zorgen dat de wielen van uw prestatieniveaus vallen. Als je je lichaam tot het uiterste wilt drijven, je concurrentie wilt overleven of je trainingen volledig wilt vernietigen, moet je je concentreren op geavanceerde rehydratatie – en glycerol kan helpen.

Als u glycerol aanvult vóór trainingen of trainingssessies, zult u merken dat u tijdens de sessie minder vermoeid bent (verbeteringen in de tijd tot uitputting), u bent minder uitgedroogd en zelfs na uw sessie kunt u zich minder moe voelen dan wanneer niet aanvullen met glycerol. Over het algemeen kunnen de voordelen worden ervaren op mentaal en fysiek niveau.

4. REGELING LICHAAMSWARMTE

Atleten begrijpen het belang van hydratatie en zorgen ervoor dat ze voldoende water drinken tijdens training en competitie. Veel atleten houden echter geen rekening met de temperatuur of het klimaat van hun omgeving. Als een atleet in de hitte traint, kan dit schadelijk zijn voor hun algehele prestaties als hydratatie niet serieus wordt genomen. Terwijl het lichaam zichzelf op een warme dag probeert af te koelen, neemt de zweetproductie toe om de lichaamstemperatuur te verlagen. Het is duidelijk dat het verlies van water, mineralen en elektrolyten de mentale en fysieke prestaties kan verminderen. Dit is waar glycerol kan schijnen.

Omdat suppletie met glycerol het lichaam kan hyperhydrateren, heeft het ook het vermogen om de lichaamswarmteregulatie te verbeteren – het lichaam op een koelere kerntemperatuur laten blijven tijdens de duur van een atletisch evenement of training door de toename van de zweetproductie. Dit kan de prestaties en de totale werklast verbeteren in vergelijking met het helemaal niet gebruiken van glycerol. 

Al met al, als je in de hitte traint en je prestaties wilt behouden, overweeg dan geavanceerde rehydratatie met glycerol pre-workout of pre-game.

GENOEG GEHOORD? 

Als je er nu nog niet achter bent gekomen dat, wat je ook probeert te bereiken met je training, glycerol een fantastisch ingrediënt is om toe te voegen aan je pre-workout supplement, dan weet ik niet zeker wat je echt zal overtuigen.

De geavanceerde rehydraterende voordelen van glycerol gaan diep en breed, met veel voordelen die meer doen dan alleen ervoor zorgen dat u uitdroging opzij zet. En net toen je dacht dat het niet beter kon met glycerol, lanceerde Hany Rambod Evogen Nutrition EVP-AQ .

Topsporters en intensieve trainingen vereisen alleen het supplement van de hoogste kwaliteit om de resultaten te maximaliseren. Evogen Nutrition EVP-AQ is de perfecte aanvulling op uw favoriete pre-workout of gebruikt als een op zichzelf staand supplement.

EVP-AQ is een niet-stimulerende premium vloeibare spiervolumizer die gebruik maakt van de kracht van een gepatenteerde glycerol (GLYCOSPAN) waarvan klinisch is bewezen dat het hyperhydratatie van de cellen veroorzaakt en tegelijkertijd het uithoudingsvermogen verhoogt. Bovendien bevat de krachtige formule ook het gepatenteerde S7-salpeteroxidemengsel dat zeven plantaardige ingrediënten bevat waarvan is aangetoond dat ze het stikstofoxidegehalte met maar liefst 230% verhogen!

Wat dit betekent is dat Evogen Nutrition EVP-AQ meer zuurstof naar de werkende spieren kan sturen, het uithoudingsvermogen kan vergroten, het stikstofmonoxidegehalte kan verhogen, de bloedstroom kan verbeteren, de spierpompen kan maximaliseren, het lichaam van brandstof kan voorzien en de mentale en fysieke prestaties kan verhogen.

Kun je nog iets vragen!? Haal Evogen Nutrition EVP-AQ op en ontdek waarom topsporters over de hele wereld deze pre-workout aan hun supplementenarsenaal toevoegen!


Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *