Evogen eiwitshakes

Ben jij op zoek naar de beste eiwitshakes? Dan ben je bij Nutrition Monsters op de juiste plek. In onze webshop vind je de eiwitsupplementen van het merk Evogen Nutrition. De supplementen van dit merk zijn ontwikkeld door toptrainer Hany Rambod in de Verenigde Staten en hebben een bewezen resultaat.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten worden ook wel proteïnen genoemd en zijn, net als koolhydraten en vetten, macronutriënten. Macronutriënten zijn belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren (polypeptiden). Deze aminozuren vormen een belangrijke bouwstof voor de eiwitten in je lichaam en geven je energie. Ze dragen bij aan de groei van spiermassa en bevorderen het spierherstel na een workout. Eiwitten zijn dan ook onmisbaar in een gezond voedingspatroon.
Hoeveel eiwitten heb je nodig op een dag?

Een vraag die vaak gesteld wordt, is hoeveel eiwitten je op een dag nodig hebt. Die hoeveelheid verschilt per persoon en is ook afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld hebben volwassenen zo’n 0.83 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. (Bron: voedingscentrum.nl) Doe je aan kracht- of duursport, eet je vegetarisch of veganistisch of ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan heb je dagelijks wat meer eiwitten nodig.

Waar zitten eiwitten in?

Eiwit komt van nature in veel voedingsmiddelen voor, zowel in dierlijke als plantaardige producten. Dierlijke eiwitten zitten met name in:

  • Vlees
  • Gevogelte
  • Vis
  • Melk
  • Kaas
  • Eieren

Plantaardige eiwitten vind je vooral in:

  • Brood
  • Graanproducten
  • Peulvruchten
  • Noten

In principe kun je genoeg eiwitten uit de bovengenoemde voedingsmiddelen halen. Wanneer je fanatiek aan kracht- of duursport doet, heb je echter meer proteïnen nodig. Een hoogwaardige proteïneshake of ander eiwit supplement kan dan een handig hulpmiddel zijn om je dagelijkse eiwitbehoefte te behalen.

Wat is whey proteïne?

Doe je aan bodybuilding of een andere krachtsport? Dan is het nog belangrijker om voldoende eiwit binnen te krijgen voor de groei en het herstel van je spieren voor, tijdens en na een intensieve workout. Eiwitshakes met whey proteïne kunnen dan een uitkomst bieden. Whey is het Engelse woord voor wei. Wei is de vloeistof die overblijft nadat melk is gestremd en gezeefd tijdens de productie van kaas. Whey is het hoofdbestanddeel van de meeste eiwitpoeders, omdat whey een hoog eiwitgehalte bevat en bovendien ook erg gemakkelijk door je lichaam kan worden opgenomen.

Evogen eiwitsupplementen: de beste eiwitten

In onze webshop vind je de eiwitsupplementen en eiwitshakes van Evogen Nutrition. Dit merk gebruikt alleen de hoogste kwaliteit eiwitbronnen voor haar producten. De eiwitshakes bevatten de beste eiwitten om jouw hoogste niveau te bereiken en het maximale uit jouw lichaam te halen. In de eiwitsupplementen van Evogen wordt namelijk alleen de puurste vorm van proteïne gebruikt. Neem geen genoegen met het op één na beste, alleen het beste is goed genoeg voor jou! Bekijk al onze spieropbouw supplementen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over onze eiwitshakes of wil je meer weten over de producten van Evogen Nutrition? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze medewerkers adviseren je graag!